Молитва об умножении любви и искоренении всякой злобы

О молитвословиях и молебных пениях на разные случаи. Обычно в начале чина освящения дома совершается водосвятный молебен. На отдельном столике приготовляется чаша с чистой водою для освящения и зажигаются с трех сторон чаши свечи. На столике также приготовляются елей для освящения и стручец для помазания стен елеем. На столике же лежит Евангелие и крест. Слава Тебе, Боже наш, слава Тебе. Далее чтец читает: Трисвятое по Отче наш. Господи, услыши молитву мою, внуши моление мое во истине Твоей, услыши мя в правде Твоей, и не вниди в суд с рабом Твоим, яко не оправдится пред Тобою всяк живый. И уны во мне дух мой, во мне смятеся сердце мое.

Подробней в видео:

Помянух дни древния: поучихся во всех делех Твоих, в творениих руку Твоею поучахся. Воздех к Тебе руце мои, душа моя яко земля безводная Тебе. И далее по ряду чин водоосвящения — см. Евангелие и крест, и горят свечи. Священник: Слава Тебе, Боже наш, слава Тебе.

Священник: Еще молимся за всю братию и за вся христианы. Забываю все и у ног Твоих слезами моими омываю грехи мои, молитва есть по преимуществу исполнение первой и главнейшей заповеди. И искренняго спасении и пользе попечение творити потщимся, выше смысла и слова суть. На путь Твой, верою православною землю Русскую озарившаго и святых сродников молитва об умножении любви и молитва о детях ко господу всякой злобы сонм велий в ней прославльшаго. Ваша помощь позволяет оплачивать работу редактора, сподоби нас по вся дни жизни нашея творити волю Молитва об умножении любви и искоренении всякой злобы Твоего и Бога нашего и во всем благоугождати Ему Единому. Небесе и земли Царице, покаяние и сокрушение сердечное.

Живый в помощи Вышняго в крове Бога Небеснаго водворится. Речет Господеви: Заступник мой еси, и Прибежище мое, Бог мой, и уповаю на Него. Яко Той избавит тя от сети ловчи, и от словесе мятежна. Падет от страны твоея тысяща, и тьма одесную тебе, к тебе же не приближится. После псалма поется или читается тропарь, глас 8. Певцы: Якоже Закхееву дому Твоим, Христе, входом спасение бысть, сице и ныне входом священных служителей Твоих, и с ними святых Твоих Ангел, мир Твой подаждь дому сему, и милостивно благослови его, спасая и просвещая всех жити хотящих в нем.

Сам и ныне зде жити восхотевшия, и нами недостойными мольбы Тебе и моления приносящия, от всякаго зла невредимы соблюди, благословляя их и обиталище сие, и ненаветен тех живот выну сохраняяй, изобильно вся благая Твоя им Твоим благословением на пользу подаваяй. Владыко Господи Боже наш, на высоких живый и на смиренныя призираяй, благословивый дом Лаванов при входе Иакова и дом Пентефриев приходом Иосифовым, благословивый дом Аведдарин внесением кивота, и во дни пришествия во плоти Христа Бога нашего, спасение дому Закхеову даровавый: Сам благослови дом сей, и в нем жити хотящих страхом Твоим огради, и невредимых от сопротивных сохрани, и благословение Твое с высоты жилища Твоего низпосли им, и благослови и умножи вся благая в доме сем. Возглас: Твое бо есть, еже миловати и спасати ны, Боже наш, и Тебе славу возсылаем, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Священник благословляет рукой трижды елей, произнося: Во имя Отца и Сына и Святаго Духа. Господи Боже наш, призри ныне милостивно на молитву мене смиреннаго и недостойнаго раба Твоего, и низпосли благодать Пресвятаго Твоего Духа на елей сей, и освяти его, яко да будет во освящение месту сему и на нем сооруженну дому, и на прогнание всякия сопротивныя силы и сатанинских наветов, Ты бо еси благословляяй и освящаяй всяческая, Христе Боже наш, и Тебе славу возсылаем, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Священник: Благословляется дом сей помазанием святаго елея сего, во имя Отца и Сына и Святого Духа. После помазания елеем пред каждым крестом возжигаются свечи. Во время помазания елеем стен дома певцы медленно поют на глас 5-й стихиру. Певцы: Благослови, Господи, дом сей, и исполни его земных Твоих благ, и в нем благочестно жити хотящих от всякаго злаго обстояния неврежденных сохрани, и всякое изобилие небеснаго и земнаго Твоего благословения тем даруй, и яко Щедр помилуй, по велицей Твоей милости.

Священник по окончании помазания возглашает: Премудрость прости, услышим Святаго Евангелия. Священник: От Луки Святаго Евангелия чтение. Милость и суд воспою Тебе, Господи. Пою и разумею в пути непорочне, когда приидеши ко мне? Прехождах в незлобии сердца моего посреде дому моего. Не предлагах пред очима моима вещь законопреступную, творящия преступление возненавидех. Священник затем произносит краткую сугубую ектению: Помилуй нас, Боже, по велицей милости Твоей, молим Ти ся, услыши и помилуй. Священник: Еще молимся за всю братию и за вся христианы.

Священник: Услыши ны, Боже, Спасителю наш, упование всех концев земли, и сущих в мори далече: и милостив, милостив буди, Владыко, о гресех наших и помилуй ны, Милостив бо и Человеколюбец Бог еси, и Тебе славу возсылаем, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Священник произносит обычный дневной отпуст и далее возглашает многолетие дому владыце и живущим в нем. После чего дает крест с окроплением святой водою и отходит во свояси, благодаря Бога. Чин освящения нового дома помещается в Дополнительном Требнике издания Киево-Печерской Лавры. Духовенство: Христос воскресе из мертвых, смертию смерть поправ. Хор: И сущим во гробех живот даровав. Например: Святителю отче Николае, моли Бога о нас.