Молитва после чтения евангелия

Вам, дорогие посетители православного сайта «Семья и Вера»! Данная страница посвящена чтению Канона Животворящему Кресту Господню. Отец Димитрий совершает Молебные пения с чтением Канона Животворящму Кресту Господню перед сей святыней в среду, пятницу и воскресенье в 12 часов дня. Каждый из Вас может присоединиться к общей молитве и прочесть ниже прилагаемый канон. Желаем Вам, дорогие братья и сестры, помощи Божией во всех Ваших молитвенных прошениях от щедрот Господа нашего Иисуса Христа!

молитва после чтения евангелия

Подробней в видео:

Царю Небесный, Утешителю, Душе истины, Иже везде сый и вся исполняяй, Сокровище благих и жизни Подателю, прииди и вселися в ны, и очисти ны от всякия скверны, и спаси, Блаже, души наша. Святый Боже, Святый Крепкий, Святый Безсмертный, помилуй нас. Читается трижды, с крестным знамением и поясным поклоном. Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно и во веки веков. Святый, посети и исцели немощи наша, имене Твоего ради.

Молитва после чтения евангелия

Отче наш, Иже еси на небесех! Да святится имя Твое, да приидет Царствие Твое, да будет воля Твоя, яко на небеси и на земли. Ирмос: Отверзу уста моя, и наполнятся духа, и слово отрыгну Царице Матери, и явлюся светло торжествуя, и воспою радуяся Тоя чудеса. Кресте всесильне, апостолов похвала, преподобных утверждение, и верных знамение, и иерархов и мучеников слава, победа и утверждение всех хвалящих тя. Кресте всечестный, четвероконечная сила, апостолов благолепие, и мучеников крепость, немощных здравие показался еси, мертвых воскресение, падающих воздвижение. Слава Отцу и Сыну и Святому Духу. Кресте, ты ми сила буди, крепость и держава, избавитель и предратник на борющих мя, щит и хранитель, победа и утверждение моё, присно соблюдая мя и покрывая. И ныне и присно и во веки веков. На Кресте, Всенепорочная, Твоего Сына яко узрела еси, оружие скорбное Твою утробу растерза, и восклицала ее и рыдающи в болезни.

Но абие прославила еси Креста силу. Ирмос: Твоя песнословцы, Богородице, живый и независтный источниче, лик себе совокупльшия духовно утверди, в Божественней Твоей славе венцев славы сподоби. Кресте, преподобных оружие, обоюдный меч Христов, верных удобрение, болящих исцеле’ние и заступление, и воздвижение умерших, Всечестне. Кресте, основание благочестия, бесом показался еси губитель, Церквам благолепие, нечестивым погибель, врагом посрамление на день судный. Кресте живоносный, ты ми буди крепость, и победа, и щит, и стена нератуема, бесов отгнание, и помыслов погашение, и ума моего сохранение. Распятие поносное, Дево Владычице, Твой Сын претерпе, и смерть неподобную. Но вознесся, низверже противный вражия силы, яко безсмертен. Проображаше тайно древле Иисус Навин Креста образ, егда руце прострё крестовидно, Спасе мой, и ста солнце, дондеже враги низложи противостоящия Ти Богу.

Ныне же зайде, на Кресте Тя зря, дондеже державу смертную разрушив, весь мир совоздвигл еси. Ирмос: Седяй в славе на престоле Божества, во облаце легце прииде Иисус Пребожественный, нетленною дланию, и спасе зовущия: слава, Христе, силе Твоей. Четвероконечный сый мир, и яко триобоюдный меч, начала тьмы сечеши, нами воображаемь, Кресте, оружие великое Христово, и непобедимое победительство всесильное. Твоя высота, Живоносне Кресте, воздушнаго князя биет, и глубина всея бездны закалает змия, широту паки воображает, низлагая мирскаго князя крепостию Твоею. Вознесся сопривлекл еси падшия, воздвигл еси естество земное, Престолу Божию прославился еси, Кресте, высото великая, мирский мосте, душу мою от страстей глубины вознеси вскоре. Крестообразно, Пречистая Отроковице Богородице, длани Твоя распростерши к Воздвиженному на Кресте, и молитвы, Дево, ныне принеси, за всех верно молящихся Тебе.

Ирмос: Ужасошася всяческая о Божественней славе Твоей, Ты бо, неискусобрачная Дево, имела еси во утробе над всеми Бога, и родила еси безлетнаго Сына, всем воспевающим Тя мир подавающая. Кресте, небесная лествице святыни, степеней наставниче, Христова высота и слава еси, Божий образ назнаменателен миру, невидимому же и видимому, единочастне. Кресте, образе неописанный силою, освящение водам, очищение воздуху, освящение и просвещение всякому, мужества знамение, и Христов скипетр непреложный показался еси, противныя в землю попирая. Кресте всесильне, злочестивыя низложи враги, ненавидящия и хулящия тя безумно, языки попали и угаси шатания их. О Кресте всесвятый и Христоносный, сохрани нас державою Твоею. Всех Царице Владычице, скипетром Рождества Твоего разруши, Дево, востание хулящим крестную силу, даждь нам крепость и очищение, победу и помощь. Ирмос: Божественное сие и всечестное совершающе празднество, богомудрии, Богоматере, приидите, руками восплещим, от Нея рождшагося Бога славим.

Крест всех воскресение, Крест падших исправление, страстей умерщвление, и плоти пригвождение. Крест душам слава, и свет вечный. Крест врагов губитель, Крест злочестивых язва и пленение, и верных держава, благочестивых хранитель и бесов отгонитель. Крест страстей пагуба, Крест помыслов отгнание, Крест сокрушение языческое искусительно, и духовом показася ловительство. Крест воздвижется, и падают духов воздушных чинове, Крест снизходит, и нечестивии вси ужасаются, яко молнию видяще крестную силу. Иже до третияго небесе восхищен бысть в рай, и глаголы слышав неизреченный и Божественный, ихже не леть языки человеческими глаголати, что галатом пишет, яко рачителие писаний прочтосте и познасте.

Мне, глаголет, хвалитися да не будет, токмо во едином Кресте Господни, на немже страдав уби страсти. Того убо и мы известно держим, Крест Господень, хвалу вси, есть бо нам спасительное сие Древо, оружие мира, непобедимая победа. Ирмос: Не послужиша твари богомудрии паче Создавшего, но огненное прещение мужески поправше, радовахуся, поюще: препетый отцев Господь и Бог, благословен еси. Нераздельную Троицу и неслиянну, естество единством благословим, Отца нерожденна, и рожденна Сына, и Святаго исходительнаго Божественнаго Духа песньми поюще: благословен Бог отец наших. Незаходительными молниями Твоими, Триипостасне, наша озари умныя очи, доброту Твою, Трисветне, пресущественную зрети, яже человеком неведомая и неприступная Ангелом. Лучами света Твоего падшую мою душу возведи от глубины, благий Боже, препетый и всесильный, поползшуюся от света благодатнаго, и во тьму воглубльшуюся. Крестообразно простерши руце, Чистая, к распростёршему свои руце на Древе Крестнем, и вознесшему естество наше, и умертвившему враждебныя полки, молящи не престай. Ирмос: Отроки благочестивыя в пещи Рождество Богородично спасло есть, тогда убо образуемо, ныне же действуемо, вселенную всю воздвизает пети Тебе: Господа пойте, дела, и превозносите Его во вся веки.

Еже ходити во истине Твоей: молитва после чтения евангелия сердца    наша, исповедующие православие традиционно молятся по, които ще наследят спасение?