Молитвы читаемые в духов день

Мир Вам, дорогие посетители православного сайта «Семья и Вера»! Данная страница посвящена чтению домашнего сорокоуста — акафиста святой праведной блаженной Матроне Московской. России, но и во всем мире! Люди пишут в нашу редакцию записки святой Матроне из Латинской Америки, США, Франции, Италии, Испании, Германии, Китая и многих других стран нашей планеты! Пишут, и ждут помощи Божией, по заступлению святой угодницы Христовой.

молитвы читаемые в духов день

Подробней в видео:

Нужно посещать храм Божий, творить милостыню, и усердно молиться блаженной Матронушке. Например, в течении 40-дней читать блаженной старице акафист. Матушке Матронушке молятся в различных жизненных ситуациях, в том числе и семейных неурядицах, и она всех слышит и всем помогает! После прочтения сорокоуста, Вы можете начать его снова, пока не получите просимого. Молитвами святой блаженной старицы Матроны, помоги Господи в наших прошениях! Священник, в течении сорока дней, будет возносить за Вас особые молитвы с выниманием частицы из просфоры. Царю Небесный, Утешителю, Душе истины, Иже везде сый и вся исполняяй, Сокровище благих и жизни Подателю, прииди и вселися в ны, и очисти ны от всякия скверны, и спаси, Блаже, души наша.

Молитвы читаемые в духов день

Святый Боже, Святый Крепкий, Святый Безсмертный, помилуй нас. Читается трижды, с крестным знамением и поясным поклоном. Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно и во веки веков. Святый, посети и исцели немощи наша, имене Твоего ради. Отче наш, Иже еси на небесех! Да святится имя Твое, да приидет Царствие Твое, да будет воля Твоя, яко на небеси и на земли.

Избранная Духом Божиим от пелен младенческих, блаженная старице Матроно, слепоту и немощь телесную ко очищению духовному от Бога приявшая, даром прозрения и чудес обогатилася еси и венцем нетленным от Господа украсилася еси. Сего ради и мы благодарне венец похвальный приносим ти, вопиюще: Радуйся, праведная мати Матроно, теплая о нас к Богу молитвеннице. Ангел во плоти явилася еси на земли, Матроно блаженная, исполняющи волю Божию. Аще рождество твое в слепоте телесней бысть, но Господь, умудряяй слепцы и любяй праведныя, просвети духовнеи очи твои, да послужеши людем и дела Божии явятся чрез тебе. Радуйся, благодатию Духа Святаго от пелен осененная. Радуйся, премудростию от Бога свыше исполненная.

Радуйся, слепотствующих умом мудрецов века сего посрамляющая. Радуйся, праведная мати Матроно, теплая о нас к Богу молитвеннице. Видяще людие и иерей, егда крещаше тя, блаженная, чудный столп облачный над главою твоею и обонявше благоухание велие, дивляхуся, что убо сия отроковица будет, поюще Богу: Аллилуиа. Разум имея просвещенный, иерей Божий Василий позна, яко крещаемая от него сосуд благодати Божия есть, и тя, праведная Матроно, отроковицу святу нарече. Радуйся, на персех твоих крест запечатленный имевшая. Радуйся, свеще неугасимая, пред Господем сияющая. Радуйся, венцем неувядаемым от Господа увенчанная на небеси. Радуйся, от источника воды живыя жаждущия напаяющая.

Силу Божия благодати ощущающи, еще во младенчестве сущи, Матроно блаженная, ко иконам святым устремлялася еси, и чистым сердцем и младенческими усты хвалу Богу возглашала еси: Аллилуиа. Имущи от Бога дар прозрения издетска, блаженная мати, сокровенная сердец приходящих к тебе ведущи, и оным будущая, яко настоящая сказующи, многия люди на путь благочестия направляла еси. Радуйся, свеще, во тьме века сего светящая. Радуйся, козни диавольския благодатию Духа Святаго поправшая. Буря недоумения и смятения о чудесех твоих в людех развеяся, мати блаженная, и тии, вразумившу их Господу, дивному во святых Своих, прославиша и восхвалиша тя, Богу же с благодарением воспеша: Аллилуиа. Радуйся, яко мир душам скорбящим даруеши. Боготечная звезда возсияла еси, мати блаженная Матроно, во дни лихолетия во Отечествии нашем, яко новая исповедница, иго Христово дерзновенно и безбоязненно чрез все житие пронесла еси, и благодатиею Божиею укрепляема, подавала еси недоумевающим вразумление, страждующим ослабу, больным исцеление, благодарственно зовущим Богу: Аллилуиа.

молитвы читаемые в духов день